Zorunlu Sigorta
Zorunlu Trafik Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Her araç sahibinin yaptırmakla yükümlü olduğu zorunlu trafik sigortası hasar anında karşı tarafa verilen maddi zararları güvence altına almaktadır. Yani zorunlu sigorta, kişinin kendi aracının değil, 3.kişilerin zararlarını telafi etmek için yaptırılmaktadır.
Karayolları Trafik Kanuna göre araçların trafik sigortası olmaksızın trafiğe çıkmaları yasaktır. Trafik sigortası bir yıllık yapılır ve her yıl yenilenmelidir.
Trafik sigortası önemli bir güvencedir. Ancak bu güvenceden en iyi şekilde yararlanabilmeniz için zorunlu trafik sigortası teminatlarını iyi bilmeniz gerekmektedir.
Zorunlu Trafik Sigortası Teminatları Nelerdir?
Zorunlu trafik sigortası teminatları ve limitleri Hazine Müsteşarlığı tarafından belirlenen, bütün sigorta şirketleri için aynı olan teminatlardır. Ancak fiyat ve ödeme koşulları şirketlere göre farklılık göstermektedir.
Zorunlu trafik sigortasında verilen teminatlar aşağıdaki gibidir;
1) Kişi başına vefat ve tedavi teminatı: Bir hasar durumunda her kişi için ödenecek olan vefat ve tedavi masraflarını karşılar.
2) Kaza başına vefat ve tedavi teminatı: Bir hasar durumunda bir kazadaki tüm kişilerin vefat ve tedavi masraflarını karşılar.
3) Araç ve kaza başına maddi hasar teminatı: Bir hasar durumunda karşı tarafa verilen maddi zararları karşılar.
Zorunlu sigorta beklenmedik riskler için, maddi hasarlarınız karşısında sizi korur. Henüz hasar gerçekleşmeden alacağınız önlemler, büyük riskleri kolayca atlatmanızı sağlar. Trafik sigortanızın, ihtiyacınız olduğunda size tam olarak cevap verebilmesi için ödemelerinizi zamanında ve düzenli olarak yapmaya özen gösterin. Trafik poliçenizin başlangıç ve bitiş tarihlerine göre yenilemelerinizi yapmayı ihmal etmeyin.