Tamamlayıcı Sağlık Sigortası
Bu sigortayı sadece SGK’lı, 55 yaş altı, T.C. vatandaşı olan kişiler satın alabilirler. Kişiler isterse bakmakla yükümlü oldukları aile fertleri için de ayrı poliçe satın alabilirler.
Sosyal güvenlik sisteminin karşılamadığı veya sistemin limitlerini aşacak sağlık giderleri, tamamlayıcı sağlık sigortası ile giderilebilir.
Tamamlayıcı sağlık sigortasını bir örnekle açıklamak, anlaşılması açısından daha faydalı olacaktır; örneğin tedavi ücreti 500 TL’yi buldu ancak devlet sadece 200’TL’sini karşılıyor. Kişinin tamamlayıcı sağlık sigortasının olması durumunda, sigortalının ödemesi gereken hizmet bedeli çok daha düşük olacaktır veya hiç bir bedel ödemesi gerekmeyecektir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası, devlet destekli özel sağlık sigortası şeklinde de adlandırılabilir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası, sigorta şirketlerinin talep ettiği primler, sigorta sahibi olmak isteyen kişinin yaş grubuna, geçmiş veya poliçe hazırlanırkenki sağlık durumuna ve alınacak güvencelerin limitlerine göre farklılaşacaktır. Tamamlayıcı sağlık sigortasına başvurmayı düşünüyorsanız;
''Tamamlayıcı Sağlık Sigortasına Nasıl Başvurabilirim?'' başlıklı yazımızı inceleyin.
Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Karşılar?
Tamamlayıcı sağlık sigortası genel şartları doğrultusunda bu sigorta türünün kapsamı ise şu şekildedir;
Finansmanı sağlanmayan sağlık hizmetlerine ait bedeller,
İlave ücret tutarları,
Otelcilik ücreti gibi hastadan alınabilecek tutarlar,
Sağlık hizmet sunucusu ile sigorta şirketi arasında yapılabilecek anlaşmaya göre, Sağlık Uygulama Tebliği fiyatları üzerinde kalan tutarlar, tamamlayıcı sağlık sigortası konusu yapılabilecektir.
Tamamlayıcı sağlık sigortası uygulamaları, sigorta şirketlerine göre de değişebilmektedir. Örneğin; sigorta şirketlerinin ürünleri arasında, yeni doğan sağlık sigortası veya limitsiz doğum teminatı gibi hizmetler de bulunabilmektedir.